Gellért Szabadidőközpont

Online tenisz - segédletek az önálló felkészüléshez

Bármennyire elhivatott sportoló légy, – vagy most kezdtél még csak belecsöppenni a tenisz világába, – biztos számodra is jól jön pár új ötlet, tanács, hogy hatékonyabban tudd fejleszteni magad és fenntartsd a lelkesedésed, – különösen a jelenlegi helyzetben.

Szakértőnkkel összegyűjtöttünk pár hasznos oldalt, ajánlást, amelyek segítségével akár az otthoni edzések alkalmával is új szintekre tudod emelni a játékodat.

Nézzük is ezeket:

  • Az Essential Tennis YouTube csatornája számtalan oktató anyagot kínál, amelyek lefedik a tenisz nagyszerű játékának minden lehetséges részét. A több száz videó között találsz olyanokat is, amikben Federer vagy épp Nadal játékát nézheted lassított felvételben.
  • A Feel Tennis vagy a USPTA (United States Professional Tennis Association) csatornáján egészen az alapoktól kezdve a haladó technikán át láthatsz különböző edzés ötleteket és gyakorlatsorokat.
  • Érdemes rákeresni az ITF (International Tennis Federation) nevére is, hiszen több ebook-ja most ingyenesen elérhetővé vált.
  • Mobiltelefonra letölthető alkalmazások közül a Fitivity Tennis Training vagy az SMTP (Slow Motion Tennis Pros) applikációit ajánljuk. Az utóbbi esetében akár 2800 videóból válogathatunk és rákereshetünk arra is, hogy milyen kameraszögből, melyik férfi vagy női profi teniszező játékát szeretnénk alaposabban megnézni.

A fent említett segédletek legtöbbje jó angoltudást igényel ugyan, de rajtuk keresztül mindenki megtalálhatja a számára hasznos tudnivalókat, egészen amatőröktől a profikig.

Ha további tippekre, tanácsokra volna szükséged, nézd meg az Edző válaszol sorozatunkat és kérdezz szakértőnktől.

Jó edzést kíván,

a Gellért Szabadidőközpont csapata