Gellért Szabadidőközpont

Pályázó neve: Gellért és Fiai Consulting Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztése 6726 Szeged, Derkovits fasor 113.helyszínen

Szerződés száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00741

 

Támogatás összege: 42 950 996 Ft

Összköltség: 78 092 720Ft

Támogatás mértéke: 55%

A projekt tervezett befejezési dátuma:               2022.01.20.

 

 

A projekt keretében megvalósult egy 50 kW-os napelemes rendszer telepítése az épület tetőszerkezetére. Továbbá az épület külső hőszigetelése, és nyílászárócsere tevékenységek is megvalósultak.

A napelemes rendszer a tetőre került elhelyezésre. Az épület energetikai állapotának javulásával az épület üzemeltetési költségei csökkennek, melyek hozzájárulnak a cég működési költségeinek csökkenéséhez, továbbá az energiahordozó felhasználás csökkenése környezetvédelmi előnyökkel is jár, csökken a károsanyag kibocsátás. Az épület energiaköltségeinek csökkenése költségmegtakarítást eredményez mely összeget a cég egyéb fejlesztésekre tudja fordítani ezáltal növekszik a versenyképesség, és a környezettudatosság is javul.

A projekt megvalósítási helyszíne 6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 109. szám alatt elhelyezkedő 12602/A hrsz-ú ingatlan. A fejlesztés céljával összhangban megvalósult az épület megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységgel kombinált energiahatékonysági felújítása. Ezáltal egy komplex projekt valósult meg. A projekt keretében az épület tetőszerkezetén elhelyezésre került egy 14 kW teljesítményű hálózatra kapcsolódó háztartási méretű napelemes rendszer, továbbá fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése (nyílászárócsere), továbbá világításkorszerűsítés annak érdekében, hogy az épület primer energiafelhasználása csökkenjen, továbbá, hogy a megújuló energiaforrás-felhasználás növelése által az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása csökkenjen.

Az épületet érintő beavatkozások esetén az épületnek a fejlesztést követően megfelel az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben foglalt követelményeknek.

A projekt megvalósulásának hatására az épület energiafogyasztása csökkent, ezáltal az épület üzemeltetési költségei is csökkennek. A projekt megvalósítása környezetvédelmi hatással is bír, mivel a konvencionális energiahasználat csökken, és a primerenergiahordozó felhasználás tekintetében a megújuló energiaforrások felhasználása növekszik. A fejlesztés javítja a technológiai felkészültséget, a versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot, mivel a tervezett energetikai korszerűsítéssel az épület energetikai rendszerének állapota javul, ami nagyban hozzájárul a szolgáltatás színvonalának növeléséhez.

 

Kedvezményezett neve: Gellért és Fiai Consulting Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztése – 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 109. helyszínen
Szerződött támogatás összege: 15 227 300 Ft
Támogatás mértéke: 55%
Projekt fizikai befejezési dátuma: 2022.05.23.
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-00742