Bemutatkozás
Ideális környezet, nyugalom, kikapcsolódás
1999-től kerül megrendezésre minden évben az egyre népszerűbb Nyári Sporttábor Újszegeden a Gellért Szabadidőközpontban (Derkovits fasor 113.). 2003-tól sportegyesületünk szervezésében kerül lebonyolítása a tábor 7-14 éves gyerekek részére, amelyben oktatóink és edzőink mellett gyakorló pedagógus kollégák foglalkoznak a gyerekekkel. A tábor napközis jelleggel működik hétfőtől péntekig turnusokban reggel 7 órától délután 17 óráig.

2005-től indítottuk el „Mocorgó” Ovis Táborunkat, amelybe 4-6 éves gyerekek várunk. A 2005-2006 évek sikerén felbuzdulva, idén bővített kapacitással várjuk az apróságokat, akiknek feledhetetlen élményt nyújt a tábor egy hete. A progarmok a mese és a mozgás köré épül, találkozás változatos mesei élményekkel (film, dia, élő előadás), ezeknek a mesei élményeknek feldolgozása (dráma játék, báb, rajzos megjelenítés). Játékos mozgásfejlesztés: láb- és tartásjavító tornák, játékos sportvetélkedők, játékok a szabadidőközpontban és az életkori sajátosságok figyelembe vételével bekapcsolódás a sporttábor életébe: csónakázás tanárok vezetésével, pancsolás a medencében, falmászás kipróbálása, horgászat, stb....

A Gellért Szabadidőközpont ideális helyszíne a nyári sporttábornak. 8 hektáros zárt, zöldövezet, csónakázó tóval, sportlétesítményekkel, pancsoló medencével, öltözőkkel, büfével. Eső esetén 800 m2-es sportcsarnokunkban aktív programokkal szervezünk a gyerekek részére. Programjainkat is a központ területén valósítjuk meg, minél kisebb kockázatot vállalva a gyermekek csoportos szállításával, tömegközlekedés használatával.

A tábor megszervezésénél a fő szempontjaink a következők voltak:

 • Sport szakmai szempontokban, pedagógiai nevelésben magas színvonalat nyújtani
 • Tartalmas programok szervezése, amelyek pozitív irányba fejlesztik a gyermekek személyiségét a sport eszközeivel (bátorság, kitartás, küzdeni tudás, csapat szellem stb…)
 • Az életkori sajátosságok figyelembe vétele mellett kiscsoportok kialakítása, közös foglalkoztatás (10-12 fő/csoport)
 • A tábor programjainak megvalósításánál a legfontosabb szempontként a gyermekek biztonságát tartjuk
 • Teret engedni a gyermek kreativitásának, mozgás igényének a szabad programokon

  Az „örök mozgók” részére a tábor programját még tartalmasabbá tehetik a választható sportoktatások, amelyeken a gyerekek az adott sportágra jellemző edzésen vesznek részt napi rendszerességgel.

  Tavaly több, mint 600 gyermek táborozott a Gellért Szabadidőközpontban, idén mégtöbb fiatalt várunk, mivel a gyerekek élmény beszámolói és a szülők elégedettsége is azt mutatja, hogy színvonalas, színes programokat szervezünk a gyerekek részére, akik jól érzik magukat a táborban és szívesen jönnek vissza hozzánk.


  Jó szórakozást kívánunk és mihamarabbi viszontlátásra a táborban! •